Tips voor het kopen van schattige babykleertjes

Vooral jonge ouders weten vaak niet waar ze rekening mee moeten houden bij het kopen van schattige babykleertjes. Het aanbod is enorm, de prijzen variƫren van spotgoedkoop tot veel te duur en veel verschillende fabrikanten adverteren hun producten. Geen wonder dat je het overzicht kwijt bent. Maar maak je geen zorgen: onze tips leiden je veilig door de jungle van de schattige babykleertjes!

De juiste maat schattige babykleertjes

Het hangt bij babykleding in de eerste plaats af van de juiste maat. De maat is heel eenvoudig vast te stellen, het komt namelijk overeen met de lengte van het lichaam van je baby in centimeters. In het eerste jaar van de baby zijn de kledingstukken verkrijgbaar van maat 50 tot maat 80 (in stappen van zes). Omdat de kleintjes heel snel groeien, is het zinvol om schattige babykleertjes iets te groot te kopen in plaats van te klein. Een voorbeeld: je kleine schat heeft een lichaamslengte van 58 cm. Kies maat 62 in plaats van maat 56.

Praktische aspecten schattige babykleertjes

Een schattig shirt met een modieuze capuchon, een strakke jeans in miniformaat of een shirt met een kleine kraag – er is geen twijfel mogelijk dat er schattige babykleertjes verkrijgbaar zijn waarin je kindjes er gewoonweg prachtig uitzien. Maar zo schattig als veel modieuze kleertjes ook zijn: zijn ze echt handig in het dagelijks leven? In de eerste weken van het leven liggen baby’s bijna uitsluitend op hun rug. Een capuchon is dan hier ongemakkelijk. Overhemden met kant in het bovenste gedeelte of shirts met kragen veroorzaken vaak ontstoken gebieden in de nek of kin. De baby leidt zijn handen vaak naar zijn mond en alles wat in de weg zit is gewoon vervelend. En hoe schattig de baby jeans er ook uitziet, ze zijn meestal allesbehalve comfortabel. Aan de andere kant is een breed gesneden broek praktisch, omdat de luier er losjes in past. Lichamen blijven warmer met hemdjes en rompers. Als de babykleding op minstens 40 graden (beter 60 graden) wasbaar is, dan is de kans vrij groot dat je onaantrekkelijke papvlekken uit je schattige babykleertjes krijgt.

Kwaliteit van schattige babykleertjes is van cruciaal belang

Vooral ouders met een klein budget, vragen zich af of goedkope schattige babykleertjes niet vervuild is met schadelijke stoffen. Zolang de mode voor de allerkleinsten het Oeko-Tex-zegel draagt, hoeven moeders en vaders zich geen zorgen te maken. Schattige babykleertjes van merken zijn meestal van hogere kwaliteit, maar ook hier zijn er verschillen. De prijs alleen zegt niet per se iets over de kwaliteit. In het ideale geval moet babykleding worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen of zijde. Biologisch katoen is bijzonder aan te bevelen en als je aandacht besteedt aan zachte stoffen bij schattige babykleertjes, kun je ervan uitgaan dat je baby zich er prettig in voelt. Belangrijk: was altijd nieuwe babykleding voordat je deze voor de eerste keer draagt en gebruik geen wasverzachter, omdat veel baby’s er allergisch voor zijn.

Bron: https://www.klerenmakendebaby.nl/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *