Strijkvrij of vol kreukels?

Een overhemd is een mooi kledingstuk, maar wel een kledingstuk dat veel aandacht nodig heeft. Het is immers belangrijk dat je er altijd voor zorgt dat het overhemd er altijd verzorgd uitziet. Ook wanneer dit een overhemd met korte mouw betreft. Het probleem hiermee is echter dat je daarvoor soms simpelweg te weinig tijd hebt. Je hebt immers een druk leven en iedere keer de kreukels uit je overhemd strijken is gewoon veel te intensief. Het zou fijn zijn als daar een oplossing voor was. Dit is er dan ook. Niet één, maar zelfs twee mogelijkheden worden geboden.

Strijkvrije overhemden

In de eerste plaats is er de opkomst van de strijkvrije overhemden. Deze overhemden met korte mouw bieden precies wat de naam belooft. Je hoeft ze dus niet te strijken. Dit is te danken aan het feit dat ze vooraf bij de fabrikant behandeld zijn. Ze hebben een speciaal goedje over zich heen gehad dat ervoor zorgt dat er geen strijkijzer meer aan te pas hoeft te komen. Dit is natuurlijk ideaal. Er is wel een kleine kanttekening bij deze iron free overhemden te plaatsen. Een overhemd dat nooit meer gestreken hoeft te worden bestaat niet. Er zal dus wel tot op bepaalde hoogte een kleine behandeling nodig zijn.

Kiezen voor linnen

Het grote voordeel van overhemden met korte mouw is dat ze speelser zijn en je daardoor ook meer kunt experimenteren. Dit kan je bijvoorbeeld doen met de stoffen. Een goede keuze kan dan linnen zijn. Dit is een stof die gauw kreukt en dat is ook de bedoeling. Dit heeft dus als voordeel dat je ook niet heel erg precies hoeft te zijn met het strijkijzer. Je kunt het wel strak strijken, maar binnen enkele minuten nadat je het aantrekt is al je werk al tenietgedaan. Dit brengt dus als voordeel met zich mee dat je het net zo goed kunt laten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *