Sieraden als fashion item

Vrouwen en sieraden zijn onafscheidbaar en sieraden horen gewoon bij een vrouw. Iedere vrouw moet wel verschillende sets van oorbellen, een paar armbanden, en een selectie van kettingen hebben. Deze sieraden moeten gewoon altijd passen op de garderobe. Oorbellen zijn heel erg standaard en worden doorgaans altijd door vrouwen gedragen. Maar ook een halsketting zie je steeds vaker de kop opsteken. Een ketting die enorm populair is geworden zijn de statement kettingen. Deze kettingen zijn kettingen met een overmaat aan kralen, of ingewikkelde details. Ze zijn gemaakt van een verscheidenheid van materialen en komen in een oneindig aantal kleuren en kleurcombinaties voor. Omdat ze zijn ontworpen om echt op te vallen daarom is het wel belangrijk dat je ze goed combineert.

Het doel van een statement ketting is natuurlijk om echt op te vallen. Een accessoire van deze omvang spreekt boekdelen. Voor het aantrekken van een zo een accessoire moet de vrouw ervoor zorgen dat de ketting hun persoonlijkheid ook echt naar voren brengt. Pas op met combinaties en probeer echt een ketting te kiezen die bij je outfit past.

In de oudheid waren oorbellen een overwegend mannelijke ornament. Ze waren populair zelfs 7000 jaar geleden in het oude Aziƫ. Egyptenaren en Assyriƫrs gebruikten toen al oorbellen. In het oude Rome werden oorbellen alleen gedragen door slaven, terwijl in het oude Griekenland ze het sieraad van prostituees waren. Tegenwoordig zijn oorbellen niet meer weg te denken bij vrouwen en je kan ze kopen in verschillende mooie kleuren en ontwerpen.